Vandrovní Vákuovaní Výletníci

"mladý duch nie je otázkou chronologického veku"

Vandrovní Vákuovaní Výletníci - "mladý duch nie je otázkou chronologického veku"

Výročná správa za sezónu 2005/2006

Sezóna 2005/2006 bola jednou z najproduktívnejších akú V.V.V. doposiaľ zažilo. Celkovo bolo uskutočnených 28 akcií a týmto sa môže zaradiť na druhé miesto, vzhľadom na počet akcií, hneď za sezónu 2003/2004, počas ktorej bolo uskutočnených 38 akcií. Tak ako po ostatné sezóny ani táto nevybočuje z nášho obvyklého priemeru, pretože počas nej sa objavilo niekoľko zaujímavých aspektov, ktoré by som chcel okomentovať.

Pomer expedícií a operácií klesol z obvyklých 35 % na 25 % konaných počas tejto sezóny. Tento jav zachytáva skutočnosť, že nebola uskutočnená ani jedna z tradičných expedícií „Detva“ a takisto dokumentuje zmenu v type akcií spôsobenú meniacimi sa životmi jednotlivých členov V.V.V.. Expedície ako TransCapratica, Paintball spolu s tradičnými operáciami a expedíciami nadviazali na naše tradície a udržali si aj naďalej tradičnú vysokú kvalitu. K týmto akciám možno zaradiť novinky tejto sezóny, ktorými boli expedície Splav a Budapešť. Expedície kratšieho rázu, ktoré nadviazali na predchádzajúcu sezónu boli expedície Austerlitz a Žatva, ktoré obohatili naše aktivity. Avšak v rámci operácií vidno nápadnú zmenu v ich organizácii a velení. Operácie typu Zakázaný ostrov a Snehuliak zodpovedajú operáciám, ktoré V.V.V. organizuje od svojho vzniku či už z prieskumných alebo kondičných dôvodov.

V tejto sezóne ale dominujú operácie uskutočnené v spojitosti s kultúrnym podujatím, a teda môžem skonštatovať, že V.V.V. využilo túto možnosť na obohatenie svojich akcií. Tieto akcie sa vyznačujú vo všeobecnosti nižšími nárokmi na velenie ako aj členskú základňu. Pokladám ich za nevyhnutnú reflexiu na nastávajúce zmeny a samovoľný spôsob akým V.V.V. úspešne prekonáva toto ťažké obdobie. Treba ich preto vnímať ako pozitívnu snahu o udržanie a šírenie našich ideí.

V.V.V. v tejto sezóne zažilo aj krízu velenia, ktorá vyústila k riešeniu dôležitých problémov a stabilizovaniu členskej základe spolu s novelizovaním stanov V.V.V.. Táto kríza namiesto rozpadu priniesla V.V.V. nové možnosti a transparentnejší prístup k dianiu vo vnútri našej organizácie.

Na základe týchto faktov hodnotím sezónu 2005/2006 ako jednu z dôležitých a pozitívnych sezón, ktoré prinesú pozitívne zmeny do budúcnosti. Vďaka takýmto sezónam bude naďalej možné šíriť naše ideály a myšlienku V.V.V. aj v nasledujúcich rokoch. Členovia, ktorí prežívajú v tomto období veľké životné zmeny vedia, že práve vďaka nášmu priateľstvu a zomknutosti spojenej s našimi ideálmi a cieľmi, sa nám podarí všetky tieto úskalia spoločne prekonať a vytrvať v našej dlhej púti spoločného priateľstva.

Ďakujem Vám, vážení členovia, za to, že Vaša snaha a zápal napomohli k úspešnému priebehu tejto sezóny a verím, že spoločnou snahou dokážeme prekonať aj prichádzajúce úskalia našej budúcnosti. Priatelia, zabudnime však teraz na naše starosti a povinnosti, na všetky hodnosti a byrokraciu. Spoločne si vychutnajme naše priateľstvo a tešme sa z toho, že na tomto mieste už po ôsmykrát spoločne popíjame, bavíme sa a hľadíme do ohňa, v ktorom blčí aj nádej, že raz sa tie starosti pominú a my ako vždy, budeme tu šťastne sedieť pri ohni, ktorý nás, ako naše priateľstvo, spája svojou žiarou.

back to Výročné správy

error: Content is protected !!