Vandrovní Vákuovaní Výletníci

"mladý duch nie je otázkou chronologického veku"

Vandrovní Vákuovaní Výletníci - "mladý duch nie je otázkou chronologického veku"

Výročná správa za sezónu 2003/2004

Na úvod tejto výročnej správy musím hrdo konštatovať, že nárast počtu a kvality našich akcií v sezóne 2002/2003 priniesol svoje ovocie. Ak sa v sezóne 2002/2003 uskutočnilo dovedna 26 akcií bol to skutočne nepredpokladaný úspech a hodnotili sme túto sezónu ako vrcholnú sezónu V.V.V.. Naše očakávania však totálne predčila sezóna 2003/2004, na ktorej konci sa práve nachádzame. V.V.V. na jej samotnom začiatku dostalo stabilnú štruktúru a drobné zmeny stanov dopomohli k efektívnejšiemu plneniu našich ideálov a cieľov. Na tomto základe a takisto na základoch predchádzajúcich sezón sa podarilo uskutočniť nevydaných 38 akcií, čím sme naše očakávanie od tejto sezóny skutočne predčili. Mimo kvantitatívneho nárastu nastal aj silný kvalitatívny nárok na konané akcie. Mimo tradičné akcie sa pridali nové a originálne typy akcií, ktoré určite vo veľkej miere rozšírili zameranie a dosah V.V.V.. Zahraničné expedície typu Egypt – Thajsko či Ghana sa stali porovnateľnými a dostupnými pre širšiu členskú základňu, keďže sa tento typ akcií zameral aj na bližšie územia a tým ponúkol našim členom väčšiu možnosť zažiť (aj keď v malom meradle) akcie tohto typu.

Prvou lastovičkou bola bezpochyby expedícia Morava a tiež Východ – Sever, ktoré priniesli pozitívne výsledky. Kvalitu našich expedícií doplnili nové, všetky kritéria expedície spĺňajúce akcie akými boli TransCarpatica, Hrady a iné či Nitrianske knieža. Takto sa zvýšil nárok na samotných veliteľov akcií a vytvorilo sa kreatívne prostredie dopomáhajúce k nášmu ďalšiemu rozvoju. Nedá my nespomenúť aj veľké množstvo nových operácií, ktoré rozvinuli a naplnili ideu V.V.V.. Medzi naše akcie sa zaradila nová expedícia Rafting, ktorá priniesla celkovo nový a určite progresívny smer nášho ďalšieho napredovania.

Mimo hodnotenie našich úspechov je mojou povinnosťou konštatovať aj určité nedostatky objavujúce sa v prípade niektorých členov. Ich pôsobenie v radoch členov V.V.V. neprekročila im stanovené základné podmienky členstva a v časoch keď naša organizácia stojí na vrchole svojej kreatívnej a produktívnej sily sa len letargicky zapájali do našich aktivít. Dúfam, že budúcnosť a naše ďalšie napredovanie preberie týchto členov z letargie, aby sa mohli aj oni kreatívne zapájať do tohto živého a samostatného organizmu, ktorým V.V.V. bezpochyby je.

V.V.V. v tejto sezóne prekročilo prah uzavretej skupiny ticho si šepkajúcej svoje idei a ciele medzi sebou a podelilo sa o svoje poznatky a postoje so širšou verejnosťou. Mimo našej stránky sme sa prezentovali v denníku Pravda a takisto aj v Slovenskom rozhlase. Vďaka poctivej práci našich členov a plnému nasadeniu bolo možné prezentovať sa ako plne sformovaná a sebavedomá organizácia. Mimo našej pečiatky a zástavy k tomu dopomohli kalendáre V.V.V. a takisto aj nová propagačná ročenka.

Skutočne si veľmi vážim nasadenie našej členskej základne a jej kreatívneho jadra a takisto ďakujem všetkým členom, za ich podporu a vernosť našej organizácii. Teraz môžem bez okolkov povedať, že pred piatimi rokmi, keď vznikol tento smelý sen zvaný V.V.V., nikto nemohol predpokladať, že raz bude možné konštatovať, že tento sen sa stane realitou. No práve vďaka Vám, vážení členovia, som hrdý na to, že môžem povedať, že V.V.V. je realitou a splneným snom. Za to Vám patrí moja neskonalá vďaka.

back to Výročné správy

error: Content is protected !!